VÍKENDOVÝ DŮM V PODKRKONOŠÍ

MÍSTO
AUTOR
STUDIE
PROJEKT
REALIZACE
Zastavěná plocha domu
Obestavěný prostor

Lomnice nad Popelkou
Michaela Chvojková
2018
2019
 
52,6 m2
248 m3

00 VEDLE TEXTU

 

KONCEPT

Návrh novostavby víkendového domu vychází z požadavků investorů na vytvoření relaxačního domu uprostřed přírody s nádhernými výhledy do kraje. Největší inspirací pro nás bylo právě samotné místo a jeho bezprostřední okolí. Návrh domu vychází velikostně ze stávajícího objektu. Ten bude odstraněn. Hlavním důvodem odstranění je použitý materiál s výskytem azbestu. Ze stávajícího domu jsme využili sokl domu se základy. Na ten jsme navrhli dřevostavbu obdélníkového půdorysu s asymetrickou sedlovou střechou se sklonem 35°.

 

DISPOZIČNÍ ŘEŠENÍ

Do domu se vchází z jihozápadní podélné strany. Na zádveří navazuje hlavní obytná část, která je umístěna dolu do zahrady směrem na východ. Z této místnosti je možné vyjít na terasu. Směrem na jih je umístěna ložnice, kterou je možno od obytného prostoru oddělit posuvnými dveřmi. Ze zádveří je přístupné samostatná toaleta a koupelna. V podkroví domu se nacházejí dvě menší ložnice s malou šatnou.

 

TECHNICKÉ ŘEŠENÍ

Objekt je navržen jako dřevostavba se sendvičovou konstrukcí s tepelnou izolací. Nosná část střechy je tvořena dřevěným krovem. Vnější zpevněné plochy jsou navrženy z kamenné dlažby. Terasy kolem domu mají navrženou dřevěnou podlahu na roštu.

 

MATERIÁLOVÉ A BAREVNÉ ŘEŠENÍ

Střešní krytina a klempířské výrobky budou z falcovaného plechu v antracitové barvě. Fasáda bude obložena sibiřským modřínem - přírodní barvy. Okna a dveře budou hliníkové v antracitové barvě.

 

01 VIZU

02 VIZU

03 VIZU

04 VIZU

05 AXO

06 PUDORYS

07 PODKROVI

08 REZ

09 POHLED

10 POHLED

11 POHLED

12 POHLED

13